09/02/2022 - Εθνικό Πρωτάθλημα : Η Νίνα Ανδρονίκου πρωταγωνίστρια της πρώτης εβδομάδας

Στο πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα του έτους, οι συμμετοχές (197) και οι αγώνες (378), δίνουν το ρυθμό για μια χρονιά έντονου ανταγωνισμού και αυξημένης παρουσίας αντισφαιριστών 
 
Με αυξημένο το ενδιαφέρον από πλευράς συμμετοχών ξεκίνησε η νέα χρονιά στην Αντισφαίριση. Το Εθνικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου με τη συνδρομή της Ακαδημίας Ηροδότου στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα, συγκέντρωσε 200 περίπου αντισφαιριστές, δίνοντας τον παλμό για μια χρονιά έντονου ανταγωνισμού.
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι αντισφαιριστές δικαιούνται συμμετοχή σε δύο κατηγορίες (δύο Μονά και δύο Διπλά), έτσι οι πλείστοι εξ΄ όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή αναμένεται να λάβουν μέρος σε αγώνες και τις δύο εβδομάδες. Το γεγονός αυτό, εκτόξευσε τον αριθμό των αγώνων που αναμένεται να διεξαχθούν σε 378. Επιπρόσθετα τα αποτελέσματα του Εθνικού Πρωταθλήματος (όπως και το Masters στο τέλος κάθε έτους), προσμετρούν στη βαθμολογία για διάφορα αθλητικά προγράμματα (στρατευσίμων, αθλητικών σχολείων κ.λ.π.), γεγονός που επαύξησε το ενδιαφέρον της συμμετοχής σε αυτό. 
 
Η πρώτη εβδομάδα περιλάμβανε τις συναντήσεις στις κατηγορίες U14 και U18.  Πρωταγωνίστρια η Νίνα Ανδρονίκου η οποία κέρδισε και τους δύο τίτλους στην κατηγορία κοριτσιών U18. O τελικός στο Μονό με αντίπαλο τη Βικτώρια Σαββίδου έγινε σε δύο μέρες εξαιτίας διακοπής λόγω βροχών και η Ανδρονίκου έφτασε στον πρώτο της τίτλο σε Εθνικό πρωτάθλημα στην συγκεκριμένη κατηγορία επικρατώντας με 2-0 (6-2, 6-4). Λίγο μετά το τέλος του τελικού στο Μονό, έχοντας ως παρτενέρ την Εύα Πάνοβα επικράτησαν των Σαββίδου / Κουτσόφτα με 2-0 (6-2, 6-3) κατακτώντας και το Διπλό στην κατηγορία. 
 
Στα αγόρια ο Ανδρέας Σταύρου με ανατροπή κέρδισε τον Παύλο Τρύφων με 2-1 σετ, ενώ στο Διπλό, το δίδυμο των Παπαμιχαήλ  / Μπαμπινιώτη κέρδισε τους Σταύρου / Σαμαρτσίδη σε τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες επίσης με 2-1.
 
Στους 14άρηδες, οι «μικροί» έκλεψαν την παράσταση καθώς πήραν τους τίτλους συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή. Στα αγόρια ο Μπεκίρ Εσενταγκλί νίκησε στον τελικό τον Μάρκο Ιακωβίδη με 2-0. Ο τελευταίος με παρτενέρ τον Νικόλα Λοττίδη πήραν τον τίτλο στο Διπλό επικρατώντας των Καρακατσιάνη / Γενεθλίου με 2-0.
 
Κάτι αντίστοιχο και στα κορίτσια όπου η Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού νίκησε στον τελικό την Μαρία Χαρά Κυπριανού με 2-0, ενώ στο Διπλό οι Σεραφείδου / Τσιβίκου νίκησαν τις Γρηγορίου / Ρέλτον επίσης με 2-0.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Τελικών στις κατηγορίες U14 & U18 είναι :
BS14 Εσενταγκλί Μπεκίρ Vs  Ιακωβίδης Μάρκος 2-0 (6-2, 6-4)
GS14 Γεωργίου Παπακυριακού Άντρεα  Vs Κυπριανού Μαρία Χαρά 2-0 (6-3, 6-0)
BD14 Ιακωβίδης Μάρκος / Λοττίδης Νικόλας Vs Γενεθλίου Μιχαήλ / Καρακατσιάνης Άθως 2-0 (4-0, 4-0)
GD14 Σεραφείδου Μέριλιν / Τσιβίκου Μαρία Vs Γεωργίου Θέα / Ρέλτον Ιζαμπέλα 2-0 (4-0, 4-0)
BS18 Σταύρου Ανδρέας Vs Τρύφων Παύλος 2-1 (6-7[4], 6-4, 6-2)
GS18 Ανδρονίκου Νίνα Vs Σαββίδου Βικτώρια 2-0 (6-2, 6-4)
BD18 Μπαμπινιώτης Μιχαήλ Άγγελος / Παπαμιχαήλ Στυλιανός Vs Σταύρου Ανδρέας / Σαμαρτσίδης Γρηγόριος 2-1 (7-5, 3-6, 10-6)
GD18 Ανδρονίκου Νίνα / Πάνοβα Εύα Vs Κουτσόφτα Δάφνη / Σαββίδου Βικτώρια 2-0 (6-2, 6-3)
 
Η δεύτερη εβδομάδα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τους αγώνες στις κατηγορίες U12, U16, Ανδρών και Γυναικών σε Μονά και Διπλά. Στην κατηγορία των Ανδρών έχουν ήδη προκριθεί στους «8» οι Πέτρος Πιέρος, Γρηγόρης Σαμαρτσίδης, Στυλιανός Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Παντζαρής, Κωνσταντίνος Τζιακούρης, Σέργης Κυρατζής, Παναγιώτης Πέτρου και Παύλος Παρσών. Στις Γυναίκες, στις ημιτελικές συναντήσεις η Άννα Δεμιρτζή θα αντιμετωπίσει την Μαρίνα Μπαμπαλιούτα και η Σόνια Ζιγιενμπάγιεβα την Βικτώρια Σαββίδου. 
 
Ο καιρός θα καθορίσει και τη μέρα που θα ολοκληρωθεί το Εθνικό πρωτάθλημα. Εφόσον το πρόγραμμα εξελιχθεί κανονικά τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το απόγευμα. Το πιθανότερο όμως είναι, να αναβληθούν κάποιοι αγώνες στο μέσο της εβδομάδας λόγω βροχών, και σε αυτή την περίπτωση το εναλλακτικό σενάριο είναι να γίνουν αρκετοί τελικοί το Σάββατο και να μετατεθούν κάποιοι άλλοι συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου τελικού των ανδρών την Κυριακή το πρωί.
 
Το πρωτάθλημα διεξάγεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, ΟΠΑΠ Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης, Petrolina, KPMG και Lemon Park Χρησιμοποιήθηκαν μπάλες Wilson προσφορά της Εταιρείας MAVROS.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
9 Φεβρουαρίου 2022