27/05/2022 - Στον τελικό η Κλειώ Ιωάννου στο Sporting

Limassol J5 ITF U18
Στον τελικό η Κλειώ Ιωάννου στο Sporting 
Στα ημιτελικά σταμάτησε η πορεία των Κ.Τζιακούρη και Α.Τίμινη
 
Με τη διεξαγωγή των τελικών στα Μονά ολοκληρώνεται το Σάββατο 28 Μαΐου το διεθνές πρωτάθλημα  Limassol J5 ITF U18, που διοργανώνει το Sporting Club στη Λεμεσό. 
 
Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο1), πέτυχε να προσδώσει κυπριακό ενδιαφέρον στον τελικό των κοριτσιών ύστερα από τις σημαντικές και δύσκολες νίκες που πέτυχε καθ’ όλη την εβδομάδα και που τις έδωσαν το εισιτήριο για τη μεγάλη αναμέτρηση όπου θα τεθεί αντιμέτωπη την Ξένια Εφρέμοβα (Νο4) από τη Ρωσία (αγωνίζεται χωρίς σημαία λόγω των κυρώσεων της ITF στο Ρωσικό Τένις). Η Ιωάννου νίκησε στον ημιτελικό την Άντρια Μαρία Σιμιόν (Νο7) από την Ρουμανία με 2-0 (6-3, 6-4). Ο τελικός θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου. 
 
Την ίδια ώρα θα αρχίσει και ο τελικός των αγοριών όπου οι δύο φιναλίστς απέκλεισαν στους ημιτελικούς δύο κύπριους αντισφαιριστές που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Λεμεσού. Ο Μαρκ Σάουρα Μοραργκρέκα από την Ισπανία νίκησε τον Αντρέα Τίμινη (Νο4) με 2-0 (6-2, 6-2) και ο Νόα Μιούλερ (Νο6) από την Γερμανία τον Κωνσταντίνο Τζιακούρη (Νο2). Ο κύπριος αντισφαιριστής έφτασε μια ανάσα από τον τελικό αφού κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5, έχασε όμως τα επόμενα δύο με 6-1 και 6-3 και έμεινε εκτός τελικού. 
 
Το πρωί της Παρασκευής έγιναν και οι τελικοί των Διπλών. Η Κλειώ Μαρία Ιωάννου με παρτενέρ την Ιφιγένεια Κάφκα από την Ελλάδα έχασαν από τις Ιταλίδες Καρλότα Μπασόττι και Φρανσέσκα ντε Ματέο με 2-0 (6-3, 6-1)
 
Στον αντίστοιχο τελικό των αγοριών τον Σιμόν Λέβι από το Ισραήλ και ο  Ντείβιντ Κριστιάν Καρτεπουτρέντα από την Ρουμανία νίκησαν τους Ιταλούς Λουτσιάνο Μπαρμπαρίνο και Κάρλο Αλμπέρτο Κανιάτο με 2-1 (1-6, 6-2, 10-6). 
 
H συνέχεια στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας
Ταυτόχρονα με τη λήξη του πρωταθλήματος του Sporting στη Λεμεσό, θα αρχίσει με τη διεξαγωγή των προκριματικών το ψηλότερα αξιολογημένο διεθνές πρωτάθλημα J4 LARNACA - ITF JUNIORS U18 LARNACA CUP 2022, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας από 28 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου. Αρκετοί αντισφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Λεμεσό δήλωσαν συμμετοχή και στη Λάρνακα ωστόσο ενδεικτικό της υψηλότερης αξιολόγησης του πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι σε αυτό η Κλειώ Μαρία Ιωάννου είναι το Νο2 στο ταμπλό, η Εφρέμοβα το Νο17, ενώ ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης από Νο2, τώρα θα είναι το Νο7 και ο Ανδρέας Τίμινη το Νο14.
Από κυπριακής πλευράς δήλωσαν επίσης συμμετοχή και είναι στο κυρίως ταμπλό, είτε θα αγωνιστούν στα προκριματικά, στα κορίτσια οι Έμμα Φαντούση, Αννα Ασαντουλλίνα, Δάφνη Κουτσόφτα, Εβελίνα Αναστάση, και Νίνα Ανδρονίκου και στα αγόρια οι Χρίστος Τίμινη, Ανδρέας Φιλίππου, Στυλιανός Παπαμιχαήλ, Χρίστος Ζωνιάς, Γιώργος Πρωτοπαπάς και Σάββας Παπαδόπουλος.
 
Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης
27 Μαΐου 2022