03/07/2023 - Ρ. Σερμπάν : Έφτασε μέχρι τον β΄ γύρο των προκριματικών του Wimbledon

Η κορυφαία αντισφαιρίστρια «κτίζει» την παρουσία της στο διεθνές στερέωμα
 
Στο φημισμένο Wimbledon στρέφονται από σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου τα φώτα του παγκοσμίου Τένις με τους πρώτους αγώνες του κυρίως ταμπλό να ξεκινούν από το πρωί στο Λονδίνο. Εδώ όμως και δύο εβδομάδες διεξάγονταν τα προκριματικά μεταξύ αθλητών που βρίσκονται λίγο κάτω από τους 120 πρώτους στην παγκόσμια κατάταξη ώστε να κερδίσουν μία από τις λίγες θέσεις που περισσεύουν για αυτούς. 
 
Ανάμεσα τους ήταν και η Ραλούκα Σερμπάν που πραγματοποιώντας δύο πολύ καλές εμφανίσεις, πέρασε από τα προκριματικά του Grand Slam “Wimbledon 2023” φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο κερδίζοντας αρχικά την Ισπανίδα Romero Gormaz και σταματώντας στη συνέχεια στο εμπόδιο που λεγόταν Sinja Kraus από την Αυστρία. 
 
Στον πρώτο της αγώνα απέναντι στην Romero Gormaz (No186), η Ραλούκα ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και στα δύο σετ και κέρδισε με 2-0 (7-5, 6-4) μέσα σε μία ώρα και 35 λεπτά, ίσως και ευκολότερα από ότι δείχνει το σκορ (78-53 ο αντίστοιχος αριθμός στους κερδισμένους πόντους).
 
Στον δεύτερο αγώνα αντίπαλος ήταν η Sinja Kraus (Νο193). Η 21χρονη Αυστριακή σταμάτησε την πορεία της κύπριας πρωταθλήτριας επικρατώντας με 2-0 (6-4, 7-5) σε μία ώρα και 52 λεπτά, που όπως φαίνεται και από το σκορ, καθοριστικά σημεία του αγώνα ήταν τα τελευταία στάδια και το κλείσιμο και των δύο σετ.  
 
Η Ραλούκα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 173 της Παγκόσμιας κατάταξης. Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή σε ένα Grand Slam τη φετινή χρονιά είναι το US Open του οποίου τα προκριματικά αρχίζουν στις 22 Αυγούστου και οι αγώνες του κυρίως ταμπλό στις 28 Αυγούστου.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
2 Ιουλίου 2023