03/07/2023 - Summer Cups 2023 (U14) Στη Βαλένθια τα Αγόρια, στο Ράκοβνικ τα Κορίτσια

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου συμμετέχει και φέτος στα Summer Cup, τον σημαντικό αυτό ετήσια θεσμό της Tennis Europe που αφορά στις κατηγορίες U12, U14, U16 και U18. Την τρέχουσα εβδομάδα, οι Εθνικές ομάδες U14, Αγοριών και Κοριτσιών, ταξίδεψαν σε Βαλένθια (Ισπανία) και Ράκοβνικ (Τσεχία) αντίστοιχα, για να δώσουν το παρών τους στην φετινή διοργάνωση. 
 
Summer Cups BU14 : Βαλένθια / Ισπανία
Την ομάδα Αγοριών U14 της Κύπρου αποτελούν οι Μιχάλης Γενεθλίου, Νικόλας Λοττίδης και Ανδρέας Μονογιός με συνοδό προπονητή τον Φώτη Καλλία. Η Κύπρος αγωνίζεται στη Ζώνη C όπου λαμβάνουν μέρος εννέα ομάδες (Ανδόρρα, Κύπρος, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Σλοβενία, Ισπανία Ουκρανία). Συνολικά οι δηλώσεις συμμετοχής από όλη την Ευρώπη έφτασαν τις 35. H τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Βαλένθια. 
 
Το Σάββατο 1 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε προκριματικός αγώνας ανάμεσα στην Κύπρο και την Ανδόρρα που βρήκε νικήτρια την ομάδα μας με 3-0, δίνοντας της, την πρόκριση. Τις νίκες για την ομάδα μας σημείωσαν στο Μονό οι Νικόλας Λοττίδης και Μιχάλης Γενεθλίου και στο Διπλό το δίδυμο που συγκρότησαν οι Μιχάλης Γενεθλίου και Ανδρέας Μονογιός. 
Ύστερα από την πρόκριση, στην κλήρωση που ακολούθησε, αντίπαλος για την ομάδα μας τέθηκε η ομάδα της Ουκρανίας την οποία θα αντιμετωπίσουμε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.
 
Summer Cups GU14 :  Ράκοβνικ / Τσεχία 
Την ομάδα της Κύπρου αποτελούν οι Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, Μέριλιν Σεραφείδου και Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου με συνοδό προπονητή τον Ciprian Petrea. Στη Ζώνη Α’ αγωνίζονται οκτώ ομάδες (Αυστρία, Βοσνία, Κύπρος, Τσεχία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σλοβακία). Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 32 χώρες και η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Loano της Ιταλίας. 
Την Κυριακή 2 Ιουλίου η ομάδα μας αντιμετώπισε την Αυστρία από την οποία έχασε με 3-0. 
Αγωνίστηκαν στα Μονά η Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού και η Μέριλιν Σεραφείδου, και στο Διπλό το Δίδυμο συγκρότησαν η Μέριλιν Σεραφείδου με την Χρύσα Μάιρα Τιτοπούλου. Την Δευτέρα 3 Ιουλίου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει σε αγώνα κατάταξης την Ουγγαρία.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
3 Ιουλίου 2023