25/09/2023 - Επιτυχίες και τίτλοι κυπρίων στο ΤΕU14 της Ακαδημίας Ηροδότου

Επιτυχίες και τίτλοι κυπρίων  σε Μονά και Διπλά στο ΤΕU14 της Ακαδημίας Ηροδότου 
 
Ο Νικόλας Πετούσης και η Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού  κατέκτησαν τους τίτλους στα Μονά. Νίκες και συμμετοχές και στους τελικούς των Διπλών. 
 
Με σημαντικές κυπριακές επιτυχίες τόσο στα Μονά όσο και στα Διπλά, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΤΕU14 κατηγορίας 3, που διοργάνωσε η Ακαδημία Ηροδότου στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα. Στο διεθνές πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 14 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, και πραγματοποιήθηκαν προκριματικά  για να δημιουργηθεί το ταμπλό των «32» του μονού Αγοριών. 
 
Οι Κύπριοι αντισφαιριστές κατέκτησαν τους τίτλους στα δύο Μονά, ενώ στα Διπλά από τους οκτώ συμμετέχοντες στους δύο τελικούς, οι πέντε ήταν κύπριοι και δύο από αυτούς κατέκτησαν και τους τίτλους.  Συνολικά από τις 12 παρουσίες στους τέσσερις τελικούς οι οκτώ ήταν κυπρίων αντισφαιριστών.
 
Στους τελικούς του Σαββάτου στα Μονά ο Νικόλας Πετούσης βρέθηκε αντιμέτωπος στα αγόρια με το Νο1 στο ταμπλό Ισβάν Νταμιάν Μοκάν από την Ουγγαρία. Ο Πετούσης έχασε το πρώτο σετ με 6-2, αλλά έμεινε στον αγώνα ύστερα από μεγάλη μάχη στο δεύτερο, όπου επικράτησε με 7-5. Με ανεβασμένη ψυχολογία στο 3ο σετ έφτασε στον τίτλο επικρατώντας με 6-2.
 
Ο τελικός στα κορίτσια ήταν «κυπριακή» υπόθεση. Το φαβορί της αναμέτρησης Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού βρέθηκε απέναντι σε μια πολύ βελτιωμένη Μαίρυλιν Σεραφείδου, με αποτέλεσμα και τα δύο σετ, όπως και ολόκληρος ο αγώνας να κριθούν στις λεπτομέρειες. Το τελικό 7-5 και στα δύο σετ, αναδεικνύει το μεγάλη μάχη που έγινε και ξεπέρασε τις δύο ώρες σε διάρκεια. 
 
Η Παπακυριακού κατέκτησε και τον τίτλο στο Διπλό, ο τελικός του οποίου έγινε την Παρασκευή. Μαζί της η Α.Σρέιντερ (Ukr) , είχαν ως αντίπαλες στον τελικό τις Μαίρυλιν Σεραφείδου και Μαρία Μπέλοβα (2-0 (6-4, 6-4))
 
Στο Διπλό Αγοριών ο Ανδρέας Μονογιός μαζί με τον Μοκάν κατέκτησαν τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό το κυπριακό δίδυμο των Νικόλα Λοττίδη και Μιχαήλ Γενεθλίου με 2-0 (6-3, 6-4). 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών του πρωταθλήματος είναι :
Boys Singles : Νικόλας Πετούσης (Cyp) Vs Ισβάν Νταμιάν Μοκάν (Hun) 2-1 (2-6, 7-5, 6-2)
Boys Doubles : Ισβάν Νταμιάν Μοκάν (Hun)) / Ανδρέας Μονογιός (Cyp) Vs Μιχαήλ Γενεθλίου  (Cyp) / Νικόλας Λοττίδης (Cyp ) 2-0 (6-3, 6-4)
Girls Singles : Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού (Cyp) Vs Μαίρυλιν Σεραφείδου (Cyp) 2-0 (7-5, 7-5)
Girls Doubles : Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού (Cyp) / Αλεξάντρα Σρέινετερ (Ukr) Vs Μαίρυλιν Σεραφείδου (Cyp) / Μαρία Μπέλοβα 2-0 (6-4, 6-4) 
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
25 Σεπτεμβρίου 2023