24/10/2023 - Κ.Μεγάλεμος και Αχ.Μακρής έδωσαν ακόμη μια παράσταση

Κ.Μεγάλεμος και Αχ.Μακρής έδωσαν ακόμη μια παράσταση στοντελικό του ΤΕU16 του Field Club
 
Συνέθεσαν το δίδυμο του τελικού στο Μονό με νικητή και πάλι τον πρώτο. Εντυπωσιακός τίτλος στο Διπλό από τους Μάρκο Ιακωβίδη και Αλέκο Τίμινη
Με διπλή κυπριακή επικράτηση στους τελικούς των Αγοριών (Μονό  και Διπλό), ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΤΕU16 (κατηγορίας 3), που διοργάνωσε το Field Club. Στο διεθνές πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 15 χώρες (11 στα Αγόρια, 10 στα κορίτσια) συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, και πραγματοποιήθηκαν προκριματικά  για να δημιουργηθεί το ταμπλό των «32» του μονού Αγοριών. Στους τελικούς παραβρέθηκε και παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Δημήτρης Λεοντής.
 
Στον τελικό του Μονού, οι Κωνσταντίνος Μεγάλεμος και Αχιλλέας Μακρής για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Κύπρο έφτασαν στον τελικό. Η εικόνα του αγώνα, όπως και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο όπως και στην αμέσως προηγούμενη συνάντηση των δύο αντισφαιριστών πριν μία εβδομάδα. Ο Μεγάλεμος επικράτησε στις λεπτομέρειες των δύο σετ, μεταξύ των οποίων και σε ένα τάι μπρέικ και νίκησε με 2-0 (7-6[4], 6-4). 
 
Πολύ μεγάλη επιτυχία καταγράφηκε και στο Διπλό Αγοριών με τους Μάρκο Ιακωβίδη και Αλέκο Τίμινη να κερδίζουν το πρωτάθλημα, επικρατώντας στον τελικό των Εσεναλύ (ΚΑΖ) / Μιλασάουσκας (LTU) με 2-1 (6-1, 6-7 [3], 10-5).
 
Άτυχος στάθηκε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος που διεκδικούσε με αξιώσεις τον τίτλο στο Μονό, ύστερα από τον τραυματισμό του στον ημιτελικό με τον Κωνσταντίνο Μεγάλεμο, προς το τέλος του πρώτου σετ, γεγονός που τον οδήγησε στην αποχώρηση από τον αγώνα. Θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση για 1-2 μήνες. Στο πρωτάθλημα έλαβαν επίσης μέρος οι Μάρκος Ιακωβίδης (QF), Άθως Καρακατσάνης (QF), Παναγιώτης Πυρίσιης (QF), Ιωάννης Ψιντρίδης (16), Βασίλης Βραχίμης (16), Αλέκος Τίμινης (16), Ανδρέας Φωτιάδης (16), Μιχαήλ Γενεθλίου (16), Ντέιβιντ Γιαλανουζιάν (16), Πάβελ Λίτβακ (16), Μπόρα Ερίνα (MD), Νικόλας Λοττίδης (MD), Μάριος Πραστίτης (MD), Κυριάκος Πυρίσιης (MD), Ανδρέας Μονογιός (MD), Ανδριανός Κυριακίδης (MD), Αλέξανδρος Νοά Ιωαννίδης (MD), Στυλιανός Σταύρου (MD), Πέτρος Παρσών (MD), Νικόλας Πετούσης (MD) και στον προκριματικό οι Ανδρέας Πιερίδης, Μηνάς Παναγίδης, Νικήτας Χωραττάς, Αλεξάντερ Σόκολ, Γιώργος Χατζηχάννας, Νικ Νόλας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Γιώργος Μισιρλής, Πέτρος Ηρακλέους, Στέφανος Μαυρομιχάλης, Νικόλας Έλληνας, Νεόφυτος Νεοκλέους, Κωνσταντίνος Μίντλετον, και Κωνσταντίνος Κουζάλης.
 
Στα κορίτσια τον τίτλο κατέκτησε η Λουίζα Φουζίλ από τη Σλοβενία που νίκησε στον τελικό την Στυλιανή Νούτσου από την Ελλάδα με 2-0 (6-1, 7-5). Από τις κυπριακές συμμετοχές, πιο μακριά στο πρωτάθλημα προχώρησαν η Εύα Πάνοβα και η Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού που έφτασαν μέχρι τους προημιτελικούς. Συμμετείχαν επίσης οι  Μαρία Τσιβίκου (16), Βερόνικα Κνιάζεβα (16), Μαίρυλιν Σεραφείδου (16), Άννα Μαρία Ηλία (MD), Αναστασία Ευθυμίου (MD), Θέα Γρηγορίου (MD), Ελεωνόρα Φωτίου (MD), Μαρία Κοβάσεβιτς (MD), Μαρία Ιωάννου (MD), Ιωάννα Κυριακίδου (MD) και Υβέτ Κόρμος (MD), 
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών του πρωταθλήματος είναι :
Boys Singles : Μεγάλεμος Κωνσταντίνος (Cyp) Vs Μακρής Αχιλλέας (Cyp) 2-0 (7-6 [4], 6-4)
Boys Doubles : Ιακωβίδης Μάρκος (Cyp) / Τίμινης Αλέκος (Cyp ) Vs Εσεναλί Όλσχας (Kaz) / Μιλασάουσκας Kριστγιόνας (LTU) 2-1 (6-1, 6-7 [3], 10-5)
Girls Singles : Φουζίλ Λουίζα (Slo) Vs Νούτσου Στυλιανή (Gre) 2-0 (6-1, 7-5)
Girls Doubles : Φουζίλ Λουίζα (Slo) / Αγκμπάμπα Λάνα (Srb) Vs Σεμένοβα Αλεξάντρα (Kaz) /Σιαμένκοβα  Ναντέζχντα 2-1 (3-6, 6-0, 10-6) 
 
Σε εξέλιξη το TEU14 στο Famagusta
Με τη διεξαγωγή των προκριματικών στο ταμπλό των Αγοριών ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το πρωτάθλημα TEU14 / Category 3 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου. Δήλωσαν συμμετοχή 111 αντισφαιριστές/τριες και οι τελικοί θα διεξαχθούν το προσεχές Σάββατο 28 Οκτωβρίου.
 
Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
24 Οκτωβρίου 2023