14/12/2023 - Η Tennis Europe βραβεύει τον Γιώργο Βασιλειάδη

Ύστερα από πρόταση της ΟΑΚ,
Η Tennis Europe βραβεύει τον Γιώργο Βασιλειάδη για την προσφορά του στην κυπριακή διαιτησία αντισφαίρισης 

Η Tennis Europe απονέμει στον Γιώργο Βασιλειάδη ειδική τιμητική διάκριση για την 25ετή προσφορά του στη κυπριακή διαιτησία αντισφαίρισης. Η επίσημη αίτηση για τη βράβευση έγινε από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου (ΟΑΚ), στο πλαίσιο ενός θεσμού βραβεύσεων της Tennis Europe με χρονική διάρκεια 45 χρόνων, που αποδίδονται σε πρόσωπα με μεγάλα επιτεύγματα στη χώρα τους στο χώρο της Αντισφαίρισης. 

Η αποδοχή της αίτησης ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Tennis Europe Thomas Hammerl στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε η ΟΑΚ, στο περιθώριο των εργασιών του European Officiating Conference που διεξήχθη πρόσφατα στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο κ Hammerl, ενημερώθηκε για το έργο του κ. Βασιλειάδη, για τον οποίο γνωρίζει ότι χωρίς την παρουσία του, η κυπριακή διαιτησία αντισφαίρισης δεν θα βρισκόταν στο σημερινό της επίπεδο. Το βραβείο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της ΟΑΚ κ. Δημήτρη Λεοντή κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Tennis Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία από 21-23 Μαρτίου, για να αποδοθεί στη συνέχεια στον κ. Βασιλειάδη. 

Από την πλευρά του ο κ. Λεοντής, εξέφρασε την ευχαρίστηση της ΟΑΚ για την αποδοχή της πρότασης της, καθώς ο κ. Βασιλειάδης έχει καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο και της διαιτησίας ειδικότερα, τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κ. Βασιλειάδης, εξέφρασε την έκπληξη του και παράλληλα ευχαρίστησε για την πρόταση της ΟΑΚ, αλλά και για την απόφαση της Tennis Europe προς το πρόσωπο του, αναφέροντας ότι θέτει από τώρα τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας για ότι περαιτέρω του ζητηθεί, όταν σε λίγα χρόνια θα αποσυρθεί από την ενεργό διαιτησία. 

O Γιώργος Βασιλειάδης είναι κάτοχος τίτλων White Badge Referee και White Badge Chief Umpire. Στην καριέρα του, υπήρξε μεταξύ άλλων Line Umpire και στα τέσσερα Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open), όπως επίσης και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, και Referre των ΑΜΚΕ 2009 στην Κύπρο, καθώς και σε σειρά διοργανώσεων επίπέδου Davis Cup που έγιναν στην Κύπρο. 

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
14 Δεκεμβρίου 2023