28/12/2023 - Η ΟΑΚ ανακοινώνει το «Αγωνιστικό Ημερολόγιο 2024»

Στις 3-4 Φεβρουαρίου οι αναμετρήσεις με Μαρόκο για το Davis Cup – Αύξηση διεθνών πρωταθλημάτων στην Κύπρο και αντίστοιχη μείωση των Παγκυπρίων.

Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου (ΟΑΚ) ανακοινώνει το «Αγωνιστικό Ημερολόγιο 2024» για τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Το «καλεντάρι» διαμορφώθηκε ύστερα από εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής της ΟΑΚ και έγκριση από την ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, σημαντικότερη θεωρείται η αναμέτρηση με το Μαρόκο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup, που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Τένις το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Φεβρουαρίου. Η ΟΑΚ καλεί τους φίλους της αντισφαίρισης και το κυπριακό φίλαθλο κοινό να δώσουν το παρόν και να στηρίξουν τις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας. Σε ότι αφορά τους αντίστοιχους αγώνες της ομάδας Γυναικών για το “Billie Jean King Cup”, οι ημερομηνίες και οι αντίπαλοι θα ανακοινωθούν αργότερα. 

Επιπρόσθετα η ΟΑΚ πέτυχε την ανάληψη της διοργάνωσης ενός ομίλου Winter Cup Αγοριών U12. Οι αγώνες θα γίνουν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λάρνακας από 26-28 Ιανουαρίου. 

Τα διεθνή πρωταθλήματα που διεξάγονται στην Κύπρο προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους κύπριους αντισφαιριστές. Έγιναν προσπάθειες που απέδωσαν καρπούς για αύξηση τους και έτσι τα διεθνή πρωταθλήματα της Tennis Europe στις κατηγορίες U12, U14 και U16, αυξήθηκαν σε 17 (13 ο αντίστοιχος περσινός αριθμός), ενώ θα υπάρξουν και 10 πρωταθλήματα της ITF U18. Με τα πρωταθλήματα αυτά, δίδεται η ευκαιρία στους αθλητές μας, να αγωνιστούν σε περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις εντός της Κύπρου, που συμβάλουν στην αγωνιστική τους βελτίωση, την συγκομιδή βαθμών στην προσωπική του βαθμολογία και κατάταξη, και στον περιορισμό του κόστους συμμετοχής σε ανάλογες διοργανώσεις στο εξωτερικό. Παράλληλα ενισχύεται ο αθλητικός τουρισμός και τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει ευρύτερα ο τομέας αυτός. 

Η αύξηση των διεθνών πρωταθλημάτων, τροποποίηση και αποσυμφόρηση του προγράμματος των Παγκυπρίων πρωταθλημάτων σύμφωνα με φόρμουλα τριετίας που αποδέχτηκαν οι όμιλοι Αντισφαίρισης, Μέλη της ΟΑΚ. Έτσι τα πρωταθλήματα αυτά μειώθηκαν σε δώδεκα (12) , αντί δεκαέξι (16), ενώ το Παγκύπρια πρωταθλήματα κατηγορίες Grade1 μειώθηκαν σε επτά (7) αντί δέκα (10).

Σε ότι αφορά τις δύο μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις της ΟΑΚ, το «Εθνικό Πρωτάθλημα» θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από 16-27 Απριλίου, και το «Cyprus Masters Cup» στο Εθνικό Κέντρο Τένις από 2-14 Δεκεμβρίου.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
28 Δεκεμβρίου 2023