29/12/2023 - Πρώτη συνάντηση αθλητών «Αντισφαίρισης σε τροχοκάθισμα»

Πρώτη συνάντηση / προπόνηση στο Εθνικό Κέντρο Τένις, αθλητών «Αντισφαίρισης σε τροχοκάθισμα» 

Η ΟΑΚ εντάχθηκε στην ΚΕΠΕ και πιστοποιήθηκε από την ITF να διεξάγει το Wheelchair Tennis στην Κύπρο

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις, οι αθλητές με αναπηρίες για την ενεργοποίηση τους στο άθλημα της Αντισφαίρισης σε Τροχοκάθισμα (Wheelchair Tennis). Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Προέδρου της ΟΑΚ Δημήτρη Λεοντή, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αθλητές, τους συνεχάρη για την απόφαση τους να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία θα βρεθεί δίπλα στις προσπάθειες τους. 

Στη συνέχεια οι αθλητές πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων της ΟΑΚ, υπό τις οδηγίες του κ. Αχιλλέα Αναστάση, ο οποίος είναι πιστοποιημένος προπονητής Wheelchair Tennis.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών, και όσων θα συγκροτήσουν στη συνέχεια τις Εθνικές ομάδες, η ΟΑΚ προχώρησε πρόσφατα στην προκήρυξη και κατακύρωση προσφορών για την αγορά δύο τροχοκαθισμάτων, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές του αθλήματος. 

Η ΟΑΚ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πρώην αντισφαιριστή κ. Πάνο Καλλή, για τον συντονισμό των υπόλοιπο αθλητών για την πρώτη αυτή συγκέντρωση. Ο κ. Καλλής είναι ένας εκ των συμμετεχόντων που δήλωσε ενδιαφέρον στην πρώτη ομάδα αθλητών, η οποία αριθμεί ήδη οκτώ μέλη. 

Η ΟΑΚ έκανε πρόσφατα αίτηση για ένταξη στην Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΚΕΠΕ) η οποία έγινε αποδεκτή, ενώ σε μια παράλληλη ενέργεια, η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) πιστοποίησε ότι η «Αντισφαίριση σε Τροχοκάθισμα» (Wheelchair Tennis) θα διεξάγεται στην Κύπρο υπό την ευθύνη και κάτω από την ομπρέλα της ΟΑΚ.

Η ΟΑΚ καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις προπονήσεις ή να συνδράμουν στη νέα αυτή προσπάθεια, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ομοσπονδίας στα τηλέφωνα 22449860/61 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@tennis.com.cy

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
29 Δεκεμβρίου 2023