01/12/2023 - W25 & Μ15 ITF WTT KAELINE Pro Series Tournaments

Υψηλού επιπέδου επαγγελματικά πρωταθλήματα φιλοξενεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου 

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, η Κύπρος φιλοξενεί επαγγελματικά πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), τόσο στις κατηγορίες Ανδρών όσο και Γυναικών. Πρόκειται για τα W25 & M15 ITF WTT KAELINE Pro Series Tournaments (με συνολικά έπαθλα 25 χιλιάδων δολαρίων για τις Γυναίκες και 15 χιλιάδων για τους Άνδρες), που φιλοξενούνται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου.

Τα πρωταθλήματα αυτά έχουν αναβαθμίσει την Κύπρο στο χώρο των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Αντισφαίρισης, και εφόσον εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές, οι φιλοδοξίες όσων συμβάλουν στη διεξαγωγή τους, είναι σύντομα να φιλοξενηθούν στην Κύπρο, και πρωταθλήματα των κατηγοριών ATP Challengers  για Άνδρες και γιατί όχι και του WΤΑ Γυναικών. 

Κύριοι Χορηγοί (Main Sponsors) των πρωταθλημάτων ITF WTT KAELINE Pro Series Tournaments είναι οι “Kaeline Group” και “Fameline Holding Group” και Χρυσοί Χορηγοί (Gold Sponsors) οι “Bernhard Schulte Shipmanagement”, “Columbia Shipmanagement”, “eSafe Solutions”, “Eurobank”, και “Agros”

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των Μονών σε Άνδρες και Γυναίκες, στην παρουσία πολλών φίλων της Αντισφαίρισης. Ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα ο τελικός της κατηγορίας Γυναικών μεταδόθηκε σε απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση. 
Παρόντες στους τελικούς ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής, ο Αντιπρόεδρος Ροδίων Παναγιώτου, ο Γραμματέας Παντελής Νέος, ο Ταμίας Γιώργος Κούντας, η Βοηθός Γραμματέας Ευαγγελία Παναγίδη και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Λοττίδης Χρίστης, Αριστοτέλης Κωμοδρόμος, Γιαννάκης Χρυσοχός και Ιορδάνου Νικόλας. 

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών των πρωταθλημάτων της πρώτης εβδομάδας είναι : 
MS : Moeller Elmer (DEN) Vs Jacub Nicod (CZE) 2-0 (6-4, 6[3)
MD : Juriaan Bol (NED) / Brian Bozemoj (NED Vs Johannes Ingildsen (DEN) / : Moeller Elmer (DEN) 2-1 (4-6, 6-2, 11-9)
GS : Hanne Vandewinkel (BEL) Vs Sofia Costoulas (BEL) 2-1 (6-4, 4-6, 6-4)
GD: Julie Struplova (CZE) / Hanne Vandewinkel (BEL) Vs Nahia Berecoechea (FRA), Eliz Maloney (GBR) 2-0 (6-2, 6-1)

Οι κυπριακές συμμετοχές αφορούσαν στους παρακάτω αντισφαιριστές : Ανδρέας Τίμινη (16), Πέτρος Χρυσοχός (16), Μενέλαος Ευσταθίου (16), στο κυρίως ταμπλό οι Σέργης Κυρατζής, Φώτος Φωτιάδης, και Κωνσταντίνος Κοσιής ενώ προκριματικά έλαβαν μέρος οι Νίκολας Κάμπελ, Λευτέρης Νέος, Χρήστος Αβραάμ, Γιάννης Δράκος, Ανδρέας Ευλαβής, Ανδρέας Σταύρου, Ρομπέρτο Ιωαννίδης και Σάββας Παπαδόπουλος. Στις Γυναίκες η Ραλούκα Σερμπάν αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, αν και Νο1 στο ταμπλό, όπως και η Μαρία Σιοπαχά, και στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Άννα Δεμιρτζή και η Λυγία Χριστοδούλου.
 
Οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σαββατοκυρίακο 2-3 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο θα προηγηθούν στις 10.00 το πρωί οι τέσσερις ημιτελικοί στα Μονά, και θα ακολουθήσουν οι δύο τελικοί στα Διπλά. 

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί θα αρχίσει ο τελικός των Γυναικών και στις 14.30 ο τελικός των Ανδρών. Οι δύο τελικοί της Κυριακής θα μεταδίδονται ζωντανά από τα κανάλια της Primetel.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
1 Δεκεμβρίου 2023